AKTUELNO

Privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Kosovu i Metohiji ne može se sakriti istina o političkom teroru nad našim narodom u južnoj pokrajini, saopštili su večeras iz kancelarije za KiM povodom privođenja novinara radija Javnog servisa u južnoj Kosovskoj Mitrovici i visecasovnog zadržavanja ekipa Tanjuga i Pinka na administrativnom prelazu Jarinje.

- Privremene institucije samouprave u Prištini treniranjem sile prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj antidemokratski i šovinistički karakter, ali i nameru da Srbe na Kosovu i Metohiji stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi - navodi se u saopštenju koje je Kanelarija dostavila medijima.

Priština, kako navode, želi da serijom incidenata zaplaši srpski narod kako bi umanjila izlaznost na izborima 6. oktobra, a time i broj glasova za Srpsku listu.

- Ponovo poručujemo ekstremistima u Prištini da srpski narod ne može biti pokoleban u rešenosti da se izbori za svoja elementarna prava i da očuva veze sa svojom državom Srbijom, a planere antisrpske kampanje na Kosovu i Metohiji još jednom upozoravamo da u slučaju da smeraju i ozbiljnije provokacije Srbija neće tolerisati organizovano nasilje i ugrožavanje života naših građana u pokrajini - poruka je Kancelarije za KiM.

#Kancelarija

#Kosovo i Metohija

'